فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت) تعداد صفحه:19
چکیده
بدون ترديد حفظ «عفت عمومي» براي پايداري هر جامعه ضرورتي انکار ناپذير است و يکي ازراه هاي جلوگيري از نفوذ شيطان و وسوسه هاي آن، ايجاد حريم ميان زن و مرد و رعايت پوشش است تا از نگاه هاي هوس آلود و تماس هاي غير شرعي جلوگيري شود. تقويت ايمان، آرامش روحي و رواني، سلامت جسمي، استحکام بنيان خانواده، عزت و سربلندي، امنيت بانوان از دست سوداگران شهوت و دوري از افکار ناسالم، برخي از برکات دستورات قرآن و رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم است.
همچنین . غيرت به عنوان يك روحيهي قوي و اراده راستين در انسان، ميتواند آن را در عرصههاي مختلف زندگي اجتماعي در برخورد با مسايل استوار و ثابت قدم نگاه دارد. غيرت آن اراده و اعتقادي است كه باعث ميشود انسانِ بهرهمند از اين روحيه، از اصول و مرام و منش اعتقادي خود گامي پس نگذارد و اهداف ارزشهاي معتقد بدان را، پاسداري و صيانت كند. اگر غيرت از حدود و جايگاه خود پا را فراتر نگذارد و دچار تك بُعدي نگري نشود، در حد و اندازه خود، يك اعتقاد و منش ارزشمند و قابل ستايش است. غيرت داشتن تنها در ناموس پرستي و صيانت از زن و همسر خلاصه نميشود. غيرت يك مفهوم عام است و در ابعاد و شاخههاي گوناگون، داراي كاركرد و دستآورد است. غيرت ديني، علمي، ورزشي، شغلي، خانوادگي و...، هر كدام داراي جهتگيري جداگانهاي است، ولي آنچه در همه يكسان است، آن حس مسئوليت پذيري و وظيفهمندي است. غيرت واژهاي مخالف با بي تفاوتي و بيمسئوليتي و سستي و لاابالي گري است. غيرت، مرام و منش و كرامت بزرگان است. غيرت يك انديشهي متعالي استوار و راهبردي است كه بهرهمندي از آن، آدمي را به سوي كمال و سعادت و موفقيت در كارها رهنمون خواهد ساخت.
یکی از مهمترین عرصه هایی که می تواند در تقویت غیرت و عفت عمومی جایگاه مهمی داشته باشد آموزش و پرورش و مدرسه است. که می تواند بوسیله آموزه های معلم در این عرصه به تقویت غیرت و عفت عمومی کمک شایانی نماید.
کلید واژه : آموزش و پرورش،مدرسه،معلم،غیرت،عفت،عمومی
مقدمه
در جامعه انسانی باید عفت را رعایت کرد و کسی حق تعرض به این حق را ندارد. اسلام برای رعایت عفت عمومی، تمام مسائلی را که به این حق صدمه میزند ممنوع ساخته که بی حجابی یکی از آنها است. قرآن کریم تمام مسائل مربوطه را با کنایه و مؤدبانه بیان کرده است که مبادا آن اصل اجتماعی (عفت همگانی) خدشه دار شود. قرآن کریم در موارد متعدد از مرزشکنی توسط انسانها گلایه کرده و همه را به حفظ حدود و عدم تجاوز از مرزها سفارش کرده است و نیز مرزشکنان را انسانهایی ستمگر میداند.
تلک حدود الله فلا تعتدوها و من یتعد حدود الله فالئک هم الظالمون ؛ هرکس به حدود الهی تجاوز کند، ستمگر است.همان گونه که غیرت و غیرتمندی مدح و سفارش شده، بی غیرتی و بی تفاوتی نیز مورد نکوهش واقع شده است. امام علی (علیه السلام) فرمودند: ان الله تعالی یغار للمؤمنین و من لا یغار فانه منکوس القلب ؛ خداوند به خاطر مؤمن غیرت خود را به کار میگیرد؛ پس مؤمن باید سعی کند غیرتمند باشد؛ زیرا آدم بی غیرت، دلش وارونه است.
یکی از مهمترین ارگان هایی که می تواند به تقویت عفت و غیرت عمومی کمک شایانی نماید ،آموزش و پرورش و مدرسه است. در مقاله فوق برآنیم نقش این ارگان مهم را در پرورش و تقویت غیرت و عفت عمومی تشریح نماییم.
مبلغ قابل پرداخت 3,000 تومان
برچسب های مهم